Brainport Eindhoven

 

 

 

 

Brainport Eindhoven

Brainport Eindhoven staat voor kennis en innovatie en is een belangrijke speler voor de Eindhovense economie. Brainport is eigenlijk niet duidelijk op de kaart aan te wijzen en heeft ook geen grenzen, de stad Eindhoven en de omliggende gemeenten gelden als Brainport, maar ook is er Europese samenwerking middels de driehoek ELAt (Eindhoven-Leuven-Aken). Brainport Eindhoven heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt om een van de meest vooraanstaande kennisregio’s in Europa te worden. Brainport is dan ook de benaming voor een innovatieve High Tech regio welke vele producten ontwikkelen en op de markt brengen.

Brainport Eindhoven

Recente hoogwaardige uitvindingen die u in het dagelijks leven tegenkomt kunnen goed door Brainport ontwikkeld zijn. De Brainportregio is namelijk goed voor 40% van de “research and development” investeringen in Nederland. Daarnaast biedt de regio Brainport 30% van de totale werkgelegenheid in de industrie aan. Een goed voorbeeld van belangrijke Brainport Eindhoven locaties is de High Tech Campus ten zuiden van Eindhoven, en de Technische Universiteit Eindhoven. Verder liggen er veel belangrijke technologiebedrijven, maar ook onderzoeksinstituten in de regio van Eindhoven.

Wij kunnen u dus geen overzicht geven van de (beschikbare) locaties van Brainport geven. Maar locaties zoals de High Tech Campus behoren tot Brainport. Als u op zoek bent naar kantoorruimte is de High Tech Campus waarschijnlijk niet zo’n goede locatie om te vestigen, behalve als u affiniteit met R&D heeft.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.kantoorhureneindhoven.nl/brainport-eindhoven.php

Geef een reactie